How to restore zfs label listed with zdb?

All your general support questions for OpenZFS on OS X.

How to restore zfs label listed with zdb?

Postby bacanol » Sun May 29, 2016 9:06 pm

Hello!

I do have a zpool that is not willing to be imported:
Code: Select all
$ sudo zpool import -af
no pools available to import


When I do a zdb -l /dev/disk8s1 I get some good news from the pool:
Code: Select all
--------------------------------------------
LABEL 0
--------------------------------------------
failed to unpack label 0
--------------------------------------------
LABEL 1
--------------------------------------------
failed to unpack label 1
--------------------------------------------
LABEL 2
--------------------------------------------
    version: 5000
    name: 'ZOO'
    state: 0
    txg: 4147870
    pool_guid: 3535006609134362181
    errata: 0
    hostid: 3304032961
    hostname: 'localhost'
    top_guid: 13847340286719984137
    guid: 4088398281723683740
    vdev_children: 1
    vdev_tree:
        type: 'mirror'
        id: 0
        guid: 13847340286719984137
        whole_disk: 0
        metaslab_array: 34
        metaslab_shift: 33
        ashift: 12
        asize: 1000189984768
        is_log: 0
        create_txg: 4
        children[0]:
            type: 'disk'
            id: 0
            guid: 4088398281723683740
            path: '/private/var/run/disk/by-id/media-A3F2E9A2-D7BD-DA4D-8E7F-F3C574FA7F50'
            whole_disk: 1
            DTL: 40
            create_txg: 4
        children[1]:
            type: 'disk'
            id: 1
            guid: 7304821272761022837
            path: '/private/var/run/disk/by-id/media-781B4D6D-8F97-3348-8351-76EDD3780847'
            whole_disk: 1
            DTL: 38
            create_txg: 4
            removed: 1
    features_for_read:
        com.delphix:hole_birth
        com.delphix:embedded_data
--------------------------------------------
LABEL 3
--------------------------------------------
    version: 5000
    name: 'ZOO'
    state: 0
    txg: 4147870
    pool_guid: 3535006609134362181
    errata: 0
    hostid: 3304032961
    hostname: 'localhost'
    top_guid: 13847340286719984137
    guid: 4088398281723683740
    vdev_children: 1
    vdev_tree:
        type: 'mirror'
        id: 0
        guid: 13847340286719984137
        whole_disk: 0
        metaslab_array: 34
        metaslab_shift: 33
        ashift: 12
        asize: 1000189984768
        is_log: 0
        create_txg: 4
        children[0]:
            type: 'disk'
            id: 0
            guid: 4088398281723683740
            path: '/private/var/run/disk/by-id/media-A3F2E9A2-D7BD-DA4D-8E7F-F3C574FA7F50'
            whole_disk: 1
            DTL: 40
            create_txg: 4
        children[1]:
            type: 'disk'
            id: 1
            guid: 7304821272761022837
            path: '/private/var/run/disk/by-id/media-781B4D6D-8F97-3348-8351-76EDD3780847'
            whole_disk: 1
            DTL: 38
            create_txg: 4
            removed: 1
    features_for_read:
        com.delphix:hole_birth
        com.delphix:embedded_data


My rough guess is that the missing Label 0 and Label 1 prevent the pool from being mounted properly. The question is how to repair and proceed? Any help would be highly appreciated!!

I am running OSX 10.11.5 with 1.5.2 OpenZFSonOSX.

UPDATE: I have not found any solution yet. Is there a way to manipulate the zdb listing for Label 0 and Label 1 ?

Thank you!
bacanol
 
Posts: 2
Joined: Sun Nov 22, 2015 1:54 pm

Return to General Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron