Zpool mounted but empty folder

We won't tell.

Zpool mounted but empty folder

Postby Redwolf » Tue Dec 29, 2015 6:28 pm

Hi all,

I just upgraded from 10.9 to 10.11 which required a full format of my drive because it changed from Chameleon to Clover. I did make sure to do a full Time Machine and Carbon Copy Clover backup before I made the move. Unfortunately with all my prep work, I forgot to export my zpool.

I get El capitan working fine and install OpenZFS v1.4.5 and I see my pool, WolfsDen, sitting in /Volumes/. Great! Except... it's empty. HELP PLZ. Here is info:
Code: Select all
redwolf:/ sangie$ diskutil list
/dev/disk0 (internal, physical):
   #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER
   0:      GUID_partition_scheme                        *256.1 GB   disk0
   1:                        EFI EFI                     209.7 MB   disk0s1
   2:                  Apple_HFS Wuffintosh              255.2 GB   disk0s2
   3:                 Apple_Boot Recovery HD             650.0 MB   disk0s3
/dev/disk1 (internal, physical):
   #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER
   0:      GUID_partition_scheme                        *3.0 TB     disk1
   1:                        ZFS                         3.0 TB     disk1s1
   2: 6A945A3B-1DD2-11B2-99A6-080020736631               8.4 MB     disk1s9
/dev/disk2 (internal, physical):
   #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER
   0:      GUID_partition_scheme                        *3.0 TB     disk2
   1:                        ZFS                         3.0 TB     disk2s1
   2: 6A945A3B-1DD2-11B2-99A6-080020736631               8.4 MB     disk2s9
/dev/disk3 (internal, physical):
   #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER
   0:      GUID_partition_scheme                        *3.0 TB     disk3
   1:                        ZFS                         3.0 TB     disk3s1
   2: 6A945A3B-1DD2-11B2-99A6-080020736631               8.4 MB     disk3s9
/dev/disk4 (internal, physical):
   #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER
   0:      GUID_partition_scheme                        *3.0 TB     disk4
   1:                        ZFS                         3.0 TB     disk4s1
   2: 6A945A3B-1DD2-11B2-99A6-080020736631               8.4 MB     disk4s9
/dev/disk5 (internal, physical):
   #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER
   0:     FDisk_partition_scheme                        *2.0 TB     disk5
   1:               Windows_NTFS                         2.0 TB     disk5s1
   2:                       0x27                         471.9 MB   disk5s2
Code: Select all
 pool: WolfsDen
 state: ONLINE
status: Some supported features are not enabled on the pool. The pool can
   still be used, but some features are unavailable.
action: Enable all features using 'zpool upgrade'. Once this is done,
   the pool may no longer be accessible by software that does not support
   the features. See zpool-features(5) for details.
  scan: resilvered 136G in 0h47m with 0 errors on Mon Dec  7 03:23:46 2015
config:

   NAME                                            STATE     READ WRITE CKSUM
   WolfsDen                                        ONLINE       0     0     0
     raidz1-0                                      ONLINE       0     0     0
       media-1C10C742-B4CA-B44E-BD73-6211437682DA  ONLINE       0     0     0
       media-3D60F1EF-D417-A046-B583-244CC602F921  ONLINE       0     0     0
       disk3                                       ONLINE       0     0     0
       disk4                                       ONLINE       0     0     0
errors: No known data errors
Code: Select all
redwolf:/ sangie$ zpool list
NAME       SIZE  ALLOC   FREE  EXPANDSZ   FRAG    CAP  DEDUP  HEALTH  ALTROOT
WolfsDen  10.9T  6.72T  4.15T         -      -    61%  1.00x  ONLINE  -
Code: Select all
redwolf:/ sangie$ sudo zpool import
Password:
no pools available to import
Code: Select all
redwolf:/ sangie$ zfs get all
NAME      PROPERTY               VALUE                  SOURCE
WolfsDen  type                   filesystem             -
WolfsDen  creation               Sun Jun 29  2:25 2014  -
WolfsDen  used                   4.89T                  -
WolfsDen  available              2.77T                  -
WolfsDen  referenced             4.88T                  -
WolfsDen  compressratio          1.03x                  -
WolfsDen  mounted                yes                    -
WolfsDen  quota                  none                   default
WolfsDen  reservation            none                   default
WolfsDen  recordsize             128K                   default
WolfsDen  mountpoint             /Volumes/WolfsDen      default
WolfsDen  sharenfs               off                    default
WolfsDen  checksum               on                     default
WolfsDen  compression            lz4                    local
WolfsDen  atime                  off                    local
WolfsDen  devices                on                     default
WolfsDen  exec                   on                     default
WolfsDen  setuid                 on                     default
WolfsDen  readonly               off                    default
WolfsDen  zoned                  off                    default
WolfsDen  snapdir                hidden                 default
WolfsDen  aclmode                discard                default
WolfsDen  aclinherit             restricted             default
WolfsDen  canmount               on                     default
WolfsDen  xattr                  on                     default
WolfsDen  copies                 1                      default
WolfsDen  version                5                      -
WolfsDen  utf8only               on                     -
WolfsDen  normalization          formD                  -
WolfsDen  casesensitivity        insensitive            -
WolfsDen  vscan                  off                    default
WolfsDen  nbmand                 off                    default
WolfsDen  sharesmb               off                    default
WolfsDen  refquota               none                   default
WolfsDen  refreservation         none                   default
WolfsDen  primarycache           all                    default
WolfsDen  secondarycache         all                    default
WolfsDen  usedbysnapshots        0                      -
WolfsDen  usedbydataset          4.88T                  -
WolfsDen  usedbychildren         132M                   -
WolfsDen  usedbyrefreservation   0                      -
WolfsDen  logbias                latency                default
WolfsDen  dedup                  off                    default
WolfsDen  mlslabel               none                   default
WolfsDen  sync                   standard               default
WolfsDen  refcompressratio       1.03x                  -
WolfsDen  written                4.88T                  -
WolfsDen  logicalused            5.02T                  -
WolfsDen  logicalreferenced      5.02T                  -
WolfsDen  filesystem_limit       none                   default
WolfsDen  snapshot_limit         none                   default
WolfsDen  filesystem_count       none                   default
WolfsDen  snapshot_count         none                   default
WolfsDen  snapdev                hidden                 default
WolfsDen  com.apple.browse       on                     default
WolfsDen  com.apple.ignoreowner  off                    default
WolfsDen  com.apple.mimic_hfs    off                    default
WolfsDen  redundant_metadata     all                    default
WolfsDen  overlay                off                    default
Code: Select all
redwolf:/ sangie$ zfs mount WolfsDen
cannot mount 'WolfsDen': filesystem already mounted
User avatar
Redwolf
 
Posts: 7
Joined: Mon Jun 23, 2014 11:59 am

Re: Zpool mounted but empty folder

Postby Redwolf » Tue Dec 29, 2015 6:38 pm

Nevermind! IT SUDDENLY APPEARED.

Explanation would be nice though and now I'm scared to reboot lol.
User avatar
Redwolf
 
Posts: 7
Joined: Mon Jun 23, 2014 11:59 am

Re: Zpool mounted but empty folder

Postby Brendon » Tue Dec 29, 2015 10:38 pm

My guess is that it did a massive unlinked drain.

You should be able to see some log messages if that was the case.

Brendon
Brendon
 
Posts: 254
Joined: Thu Mar 06, 2014 12:51 pm

Re: Zpool mounted but empty folder

Postby Redwolf » Wed Dec 30, 2015 9:21 pm

Oh okay possibly. I do have to import the drive every time I reboot. Do you know why that is? I'm doing a scrub and it's 90% done so far with 0 errors repaired. So things seem fine data wise.
User avatar
Redwolf
 
Posts: 7
Joined: Mon Jun 23, 2014 11:59 am

Re: Zpool mounted but empty folder

Postby ilovezfs » Wed Dec 30, 2015 9:32 pm

That should not be the case unless an insufficient number of disks is available at import time or unless you disabled auto-import. How are the disks connected?

Can you pastebin your
/var/log/org.openzfsonosx.zpool-import-all.err
/var/log/org.openzfsonosx.zpool-import-all.log

And what is the output of
Code: Select all
sudo /usr/libexec/PlistBuddy -c "Print :org.openzfsonosx.zed:Disabled" /var/db/launchd.db/com.apple.launchd/overrides.plist

As a side-note, you need to export and then re-import -d /private/var/run/disk/by-id to get rid of the mix-and-match media-* and disk*.

Code: Select all
sudo zpool export WolfsDen
sudo zpool import -d /private/var/run/disk/by-id WolfsDen
ilovezfs
 
Posts: 217
Joined: Thu Mar 06, 2014 7:58 am

Re: Zpool mounted but empty folder

Postby Redwolf » Tue Jan 19, 2016 2:13 am

Thanks for the reply! Sorry I've been so slow. Here are the contents of those two files;
http://pastebin.com/C54Xi8Z7

And the output for the command
Print: Entry, ":org.openzfsonosx.zed:Disabled", Does Not Exist
User avatar
Redwolf
 
Posts: 7
Joined: Mon Jun 23, 2014 11:59 am


Return to Hackintoshes

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron